Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/konyvtunder/tesztweb/themes/default/adamante/desktop/author/author_details/author_details.php on line 13

Notice: Trying to get property 'name' of non-object in /var/www/konyvtunder/tesztweb/themes/default/adamante/desktop/author/author_details/author_details.php on line 14
Termék adatlap - Könyvtündér
Márka
BelépésRegisztrációKosár0
Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve /Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Tejcukorérzékenyek nagy diétáskönyve /Laktózmentes receptekkel és tanácsokkal fruktózérzékenyeknek

Kiadó:
Springmed Kft.
Kötési mód:
puha kötés
Kiadás éve:
2012
Terjedelem:
230 oldal
Méret:
150 x 210 x 15 mm
Vonalkód:
9786155166242
Borító ár:
3.200 Ft
Korábbi ár:
2.240 Ft
Online ár:
2.336 Ft
Raktáron
A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) - mely a tejcukor felszívódásához szükséges - vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből.
Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat.
A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó.
A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.