Márka
BelépésRegisztrációKosár0
Ételek - Honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra?

Ételek - Honnan és hogyan kerülnek az asztalunkra?

Szerző:
Andrea Minoglio
Kiadó:
Lingea
Kötési mód:
keménytábla
Kiadás éve:
2022
Terjedelem:
64 oldal
Méret:
240 x 300 x 20 mm
Vonalkód:
9789635050918
Borító ár:
6.290 Ft
Korábbi ár:
4.403 Ft
Online ár:
4.592 Ft
Raktáron
Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A részletes magyarázatokat szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítik ki. Az ételekhez számtalan figyelemre méltó történet fűződik. Ebből a kiadványból a gyerekek megismerhetik ezek közül a legérdekesebbeket. Világossá válik, milyen hosszú utat tesz meg az étel, míg az asztalra kerül. A könyv érthető és részletes magyarázatokkal szolgál, melyeket szemet gyönyörködtető illusztrációk egészítenek ki Ezek alapján megtudhatják, hogyan termesztik vagy miből nyerik az egyes alapanyagokat, milyen lépésekből áll a feldolgozásuk, és hogyan készülnek belőlük olyan termékek, amelyeket később elfogyasztunk. A könyv lapjain megelevenedik a csokoládé, a tea, a méz, a rizs, a sajt, a mogyoróvaj, a cukorvatta és további élelmiszerek története is. Tudták például, hogy a valódi vaníliát, melynek íze gyakran felbukkan az édességekben, egy orchidea fajból nyerik? Gondolták volna, hogy a moziban ropogtatott popcorn tulajdonképpen magas hőmérsékleten felrobbant kukoricaszem? Vajon azt sejtették, hogy a kolibri az ananász legfontosabb beporzója?
Andrea Minoglio
Andrea Minoglio